PERUTTU! (Kuoleman kahvila: FT Kaarina Koski, Kuoleman yli jatkuvat ihmissuhteet)

Hertaksentie 1, 01300 Vantaa · Aika 2.4.2020 klo 17:00 - 18:30

Vantaan kaupunginmuseolla käynnistyy keväällä Kuoleman kahvila -teemasarja. Kahvilassa pääsee jakamaan ajatuksiaan kuolemasta, kuuntelemaan eri asiantuntijoiden esitelmiä, sekä nauttimaan virkistävästä kahvista.

Kuoleman kahvilat järjestetään Vantaan kaupunginmuseolla kuutena torstaina klo 17.00–18.30. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu.

Viidennessä kuoleman kahvilassa FT Kaarina Koski luennoi aiheesta: Kuoleman yli jatkuvat ihmissuhteet. Edesmennyt läheinen säilyy monella tavalla mukana omaisten elämässä. Vainajan läsnäolo voidaan kokea todellisena tai symbolisena häneltä opituissa tavoissa tai perityissä tavaroissa. Hänen jälkensä on jäänyt ihmisiin ja paikkoihin, jotka olivat hänelle tärkeitä. Samalla kun omaiset siirtyvät elämässään eteenpäin, he valikoivat, mitä he kuljettavat mukanaan vainajasta. Alustus perustuu suomalaisten kertomuksiin kuoleman kohtaamisesta ja muiston vaalimisesta sekä nykyaikaisen surututkimuksen näkökulmiin.

Kaarina Koski on helsinkiläinen folkloristiikan dosentti, jonka erikoisaloja ovat kuolemaan, vainajiin ja tuonpuoleiseen liittyvät mielikuvat ennen ja nyt sekä kansanusko, kertomusperinne ja internet-kulttuuri. Koski työskentelee tutkijana Helsingin yliopistossa Pohjoiset painajaiset -tutkimushankkeessa.


RSS facebook twitter instagram youtube