Vantaan historiakävelyt ja Valokuvaa Vantaa

Kylli-hankkeessa järjestettiin ensin kesällä 2018 kaupunkivalokuvaukseen ja kulttuuriympäristöön keskittyviä Valokuvaa Vantaa -kierroksia. Niissä kierrettiin eri puolilla Vantaata yhdessä Kylliö-hankkeen projektikoordinaattorin sekä kaupunginmuseon valokuvaajan Antti Yrjösen kanssa. Kierroksilla kuultiin kohteiden historiasta, jonka jälkeen Yrjönen opasti kohteen valokuvaamisessa. Vastaavan tyylinen kierros toteutettiin kesällä 2018 myös Instawalkina, jossa kuvat otetaan suoraan Instagramiin.

Kesällä 2019 Kylli-hankkeessa kokeiltiin perinteisiä historiakävelyitä. Vantaalla on ennenkin järjestetty historiakävelyitä, mutta juuri nämä kierrokset saivat hämmästyttävän suosion, sillä ne toteutettiin yhteistyössä Vantaa-Seuran ja VisitVantaan kanssa. Vantaan historiakävelyille osallistui kesän ja syksyn 2019 aikana yli 1500 Vantaan kulttuuriympäristöstä kiinnostunutta. Niitä päädyttiin järjestämään 20 aiemmin ajatellun 10 kävelyn sijaan. Kävelysarjaan kuului sekä alueen historiaan liittyviä kävelyitä että teemallisia kierroksia. Ilmaiset historiakävelyt otettiin osaksi kaupungin vakituista ohjelmaa ja yhteistyötä. Kävelyt uusittiin koronarajoitusten huomioiden myös kesällä 2020.

Historiakävelyille voi siis jatkossakin osallistua Vantaalla, mutta kävelyn voi myös tilata Vantaa-Seuralta tai Vantaan kaupunginmuseolta. Tilauksen voi tehdä yksityishenkilö tai yhdistys. Kävelyille voidaan sopia tietty teema ja se voidaan myös toteuttaa esimerkiksi muistelukävelynä. Vantaan kaupungilta tai Vantaa-Seuralta tilatusta kävelystä voidaan periä veloitus.

Seuraa alla olevaa projektikuvausta, mikäli sinä tai yhdistyksesi haluaa järjestää historiakävelyn.


Projektikuvaus

1. Ota yhteyttä Vantaan kaupunginmuseoon tai Vantaa-Seuraan

2. Päätetään kävelyn kohteet, teema ja ajankohta

3. Sovitaan ja toteutetaan kävelyn viestintä ja markkinointi

3. Kerätään palaute tilaisuuden päätteeksi

Arkeologi Andreas Koivisto opastamassa Vantaan historiakävelyä kesällä 2019. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo.

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

050 302 6720

Projektikoordinaattori

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1

01300 Vantaa

facebook twitter instagram