Rakennustutkijan tai arkeologin oppitunti

Tilaa rakennustutkijan tai arkeologin esitys koulullesi!

Vantaan kaupunginmuseon arkeologin ja rakennustutkijoiden maksuttomat oppitunnit ovat koululaisille suunnattuja ja niillä keskitytään omien kotikulmien historiaan. Tilaisuuksia järjestetään joko omalla koululla tai Teamsin välityksellä. Varaa oppitunti ottamalla yhteyttä sähköpostitse.


Arkeologin esitelmä

Soveltuu: 4.-6.-lk.
Kesto: 45 min.
Varaukset: andreas.koivisto@vantaa.fi

Kotiseudun historiatunnilla aiheena on keskiaika Vantaalla. Vantaan kaupunginmuseon arkeologi Andreas Koivisto kertoo, millaisia jäänteitä keskiajasta voi löytää tutkimalla esimerkiksi karttoja, paikannimiä tai maakerroksia. Miksi Uudenmaan vaakunassa on vene? Miksi pääkallolla on kolo hampaiden välissä? Keitä olivat pahamaineiset Vitaaliveljet? Mistä tulee taikasana hokkuspokkus?


Vantaa - maaseudusta kaupungiksi

Soveltuu: 7.–9.lk., lukio, 2. aste

Kesto: 45 min.

Varaukset: susanna.paavola@vantaa.fi‍

Esikaupungistumisen ja lähiöistymisen historiaa käsitellään oppitunnilla asemakaavoituksen historian, eri aikakausien rakennustyyppien ja koulun oman lähialueen rakennuskantaan tutustumisen kautta. Oppitunneilla pohditaan, minkälainen rakennuskanta on arvokasta ja miten historia näkyy rakennuksista.

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

Onko sinulla kulttuuriympäristöaiheinen kysymys? Ota yhteyttä Vantaan kaupunginmuseoon kulttuuriymparisto@vantaa.fi tai soita 050 302 4964.

facebook twitter instagram