Valokuvaa Vantaa ja historiakävelyt

Vuonna 2018 Kylli-hankkeessa toteutettiin kahdeksan eri kaupunkivalokuvauskierrosta eri puolilla Vantaata. Ajatus kaupunkivalokuvauskierroksista tai -kursseista juontui oikeastaan Vantaan kaupunginmuseon näyttelystä #ThrowbackVantaa (2018), joka esitteli kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen 1950-70-luvuilla kokoamaa kotiseutukuvastoa sekä hänen kuviensa rinnalle nostettuja museon ammattivalokuvaaja Antti Yrjösen valokuvia samoilta kuvauspaikoilta vuodelta 2017. Muualta Vantaalle muuttanut Leppänen totesi: "Kuvaaminen auttoi minua juurtumaan kotiseutuun". Kierrokset järjestettiin Tikkurilassa, Myyrmäessä, Korsossa, Kirkonkylässä, Hakunilassa, Aviapoliksessa, Vantaankoskella sekä Koivukylässä.

Keväällä 2018 toteutettiin myös yksi kaupunkikävely ja yksi Instawalk Tikkurilassa. Kaupunkikävelyllä oli museon asiantuntijan lisäksi mukana myös alueen kaupunkisuunnittelijat. Näin saatiin luotua aivan uudenlainen tapahtuma, jossa pystyttiin keskustelemaan sekä kaupungin historiasta että tulevaisuudesta. Instawalkilla keskityttiin jälleen kohteiden valokuvaamiseen, tällä kertaa Instagram -sovelluksen avulla.

Vuonna 2019 kävelyiden ideaa vietiin eteenpäin entisestään ja kuningasidea oli laittaa hynttyyt yhteen VisitVantaan, Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon kanssa. Kesän aikana toteutettiin ensin kymmenen opastuksen historiakävelyiden sarja. Kohteena olivat Myyrmäki, Hämeenkylä, Kuninkaala, Korso, Kaivoksela, Helsingin pitäjän kirkonkylä, Tikkurila, Vantaankoski ja Kivistö. Jo ensimmäisestä kierroksesta lähtien menestys oli taattu. Keskimäärin kierroksilla oli kullakin noin 100 kävelijää ja mukana oli myös helsinkiläisiä ja espoolaisia. Kymmenen uutta kierrosta toteutettiin heti edellisen sarjan perään uusiin kohteisiin.

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

050 302 6720

Projektikoordinaattori

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1

01300 Vantaa

facebook twitter instagram