Talkoot

Rahaa jaossa kolmelle eri talkoohankkeelle Vantaalla

Näin kevään korvilla rakennuksiin ja maisemiin ilmestyy usein erilaisia kunnostus- ja remonttitarpeita, mikä näkyy yhteisöjen ja yhdistysten aktiivisena talkootoimintana. Talkoot olivat myös viime keväänä toteutetun Kylli -kyselyn mukaan vantaalaisille mieluisin tapa vaikuttaa omaan kulttuuriympäristöön. Siispä, jos sinulla on suunnitteilla erityisesti kulttuuriympäristöön liittyvä talkoo tai ympäristön hoitoon liittyvä tapahtuma kesä-elokuulle, hae siihen rahaa Vantaan Kylli-hankkeelta!

Kulttuuriympäristö sisältää rakennusperinnön, kulttuurimaiseman sekä muinaisjäännökset ja talkoo voi liittyä näistä minkä tahansa hoitamiseen. Se voi olla esimerkiksi läheisen muinaisjäännöksen hoitotalkoo, niityn tai pellon kitkeminen tai vaikkapa vanhan ladon kunnostaminen maalaamalla. Myös paikan käyttöön tai käytettävyyteen liittyvät talkoot voidaan nähdä hoitotalkoina. Ehtona on, että talkoosta on hyötyä koko yhteisölle, ei esimerkiksi yhdelle perhekunnalle. Kylli -hanke osallistuu tapahtuman kustannuksiin maksimissaan kolmellasadalla eurolla per talkoo/tapahtuma. Kulu saa olla palvelu, työväline tai vaikkapa osallistujien ruokakustannus. Mikäli talkoon kohteena on muinaisjäännös, kaupunginmuseo auttaa myös Museoviraston kanssa työstä sopimisessa.

Kylli eli Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset -hanke on maankäytön ja sivistystoimen kolmivuotinen yhteishanke. Siinä tutkitaan vantaalaisille tärkeitä paikkoja, rakennuksia ja maisemia sekä tehdään historian kerroksia näkyväksi ja tutuksi niin entisille kuin nykyisille asukkaille. Kulttuuriympäristön hoitaminen ja käyttäminen ovat paras tapa säilyttää sitä.

Toimi näin:

1. Kerro talkoostasi tai tapahtumastasi Kyllin nettisivuilla www.vantaankylli.fi huhtikuun aikana.

2. Osallistu äänestykseen toukokuun aikana.

3. Tule mukaan talkoisiin kesä-elokuussa!

Kerro hakemuksessasi:

- Missä ja milloin talkoo tai tapahtuma järjestetään?

- Kuka talkoon tai tapahtuman järjestää? Jätä yhteyshenkilön yhteystieto.

- Mitkä ovat talkoon arvioidut kustannukset? Huom! Kylli-hanke osallistuu kustannuksiin maksimissaan 300 eurolla. Järjestäjä voi halutessaan osoittaa hankkeelle omavastuuosuuden, mutta se ei ole pakollista.

- Eduksi katsotaan, jos talkoolle tai tapahtumalle pystytään osoittamaan jonkinlainen idea tai suunnitelma jatkuvuudesta esimerkiksi vuosittain tai säännöllisin väliajoin.

Ilmoita talkoosi ja ansaitse 300 euroa järjestämiskuluihin!

Ilmoittautuminen talkoisiin

Jokin meni vikaan
Jokin meni vikaan
Jokin meni vikaan
Jokin meni vikaan

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

050 302 6720

Projektikoordinaattori

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1

01300 Vantaa

facebook twitter instagram