Kirje Vantaan musiikkiopiston oppilaille ja huoltajille 9.8.2021

Kirje Vantaan musiikkiopiston oppilaille ja huoltajille 9.8.2021

Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2021-22!

Opetus alkaa maanantaina 16.8. lähiopetuksena ilman rajoituksia, myös kaikki ryhmäopetus ja alle 3-vuotiaiden muskarit

  • Edellytyksenä on, että opetustiloissa noudatetaan turvaväliä 2 metriä ja kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia

• Edellytyksenä on, että opetustiloissa noudatetaan turvaväliä 2 metriä ja kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia

Opettajasi ottaa sinuun yhteyden 11.-13.8. ja sopii yksilötunnin kanssasi. Tarkista ennen tuntien sopimista, missä orkesterissa ja muha-ryhmässä olet. Tieto löytyy Eepoksesta.

Muha –opinnot ja yhteismusisointi

Näet Eepokseen kirjautumalla Nykyiset opinnot –osiosta oman ryhmäsi ajankohdan.

Musiikin hahmotusaineiden (muha) opinnot kuuluvat kaikille perusopetuksen oppilaille 10- vuotiaasta alkaen. Jos ajankohta ei sovi tai muha –opintoa ei ole 10 vuotta täyttäneellä oppilaalla ole yhteydessä 11.8. alkaen:

Patotien muha –opetus sanna.haapasalohalm@vantaa.fi

Orvokkitien muha –opetus eetu.ranta-aho@vantaa.fi

Uudistettu opetussuunnitelma mahdollistaa alle 10 -vuotiaille osallistumisen musiikkitaitovalmennukseen. Se tukee soitonopetuksen aloittamista. Vaihtoehtoina ovat Minit –kuoro tai Musiikin Avaimet ryhmä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sari.j.laakso@vantaa.fi

Uusi opetussuunnitelma

Vantaan musiikkiopisto siirtyy kokonaisuudessaan uuteen opetussuunnitelmaan syksyllä 2021. Opettaja opastaa oppilasta uuteen OPSiin liittyvissä asioissa. Opinnot voivat jatkua hyväksi koetulla tavalla, mutta uusi OPS mahdollistaa myös opintopolun rikastamista oppilasta kiinnostavaan suuntaan. Keskeisiä muutoksia vanhaan OPSiin verrattuna on:

• Oppilas on entistä enemmän mukana oman opintopolkunsa suunnittelussa. Yhdessä opettajan kanssa pohditaan, kuinka opinnot rakentuvat tavoitteellisesti oppilaan yksilöllisyys huomioiden.

• Oppilas etenee opinnoissaan taitotasolta toiselle. Taitotasojen tavoitteet asetetaan oppilaan yksilöllisten taitojen mukaisesti.

• Oppilaan opintopakettiin kuuluu edelleen yksilöopintojen lisäksi ryhmämusisointi sekä musiikin hahmotusaineiden (entinen musiikin perusteet) opinnot. Kaikki opinnot sisältyvät lukukausimaksuun.

• Musiikin hahmotusaineiden (muha) opinnot aloitetaan noin kymmenen vuoden iässä. Sitä ennen oppilas voi osallistua musiikkitaitovalmennusryhmiin. Näitä ovat musiikin hahmotusaineisiin johdattelevat Musiikin avain -ryhmät, lapsikuoro Minit sekä ruotsinkieliset lapsikuorot Djungelkören ja Äventyrskören.

• Perinteisistä tutkinnoista on luovuttu ja tilalle ovat tulleet taitotasot, joiden soiva osuus arvioidaan suhteessa oppilaan yksilöllisiin tavoitteisiin hänen vahvuuksiaan korostavasti.

• Numeerisesta arvioinnista on luovuttu kokonaan ja arviointi on kirjoittua tai sanallista laadullista arviointia. Arviointi painottuu jatkuvaan arviointiin opintojen kuluessa. Oppilas ja huoltaja voivat seurata opintojen etenemistä ja arviointia Eepoksesta.

• Syventävien opintojen opintokokonaisuudet on laadittu siten, että oppilas voisi mahdollisimman hyvin edetä opintopolullaan itseä kiinnostavia opintoja tavoitteidensa mukaisesti valiten. Syventävien opintojen opintokokonaisuudet ovat: solistinen, kaksi instrumenttia, yhteismusisointi-, musiikkiteatteri- ja musiikin tekijä -opintokokonaisuus.

VMO:n lainasoitin

Useimpien soittimien laina-ajat päättyvät elokuun aikana. Muistathan palauttaa soittimen laina-ajan päätyttyä Patotie 2 soitinlainaamoon arkisin klo 13-20 välisenä aikana.

Jos haluaisit jatkaa lainausta, ole yhteydessä omaan opettajaasi 11.8. alkaen.

Monna Relander, rehtori
Kimmo Kola, apulaisrehtori
Ulla Hairo-Lax, apulaisrehtori

  • Julkaistu: 12.08.2021

Vantaan musiikkiopisto

Orvokkitie 15

PL 4510

01300 Vantaa

Opintosihteeri: Seija Elfving,
040 843 7401, musiikkiopisto@vantaa.fi

facebook instagram youtube