Projektit

Projektitoiminta

Kotimaan projektit

Olemme jatkuvasti mukana useissa opiskelua ja oppilaitosyhteistyötä kehittävissä projekteissa ja yhteistyöverkostoissa. Osa projekteista on Varia-vetoisia ja osaa koordinoi jokin yhteistyöoppilaitoksistamme.

Hankkeiden osarahoittajina toimivat:

  • Euroopan Unioni (ESR)
  • Opetushallitus (OPH)
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Aluehallintovirastot (AVI)
  • Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskus)Kansainväliset projektit

Toteutamme useita projekteja myös laajan kansainvälisen hanke- ja yhteistyöverkoston kanssa. Kansainvälistymisen tavoitteena on edistää suvaitsevaisuutta, muiden kulttuurien tuntemusta ja sijoittumista kansainvälistyvään työelämään.

K‍ansainvälisen toiminnan painopiste on eurooppalaisissa liikkuvuushankkeissa, joissa toteutetaan pääosin opiskelijoiden työssäoppimisjaksoja ja opettajien työelämäjaksoja ulkomailla. Vuosina 2018-2020 Erasmus+ liikkuvuus rahoitetaan Variasta valmennettuna Eurooppaan -hankkeella. Euroopassa opiskelijoitamme on ollut hankkeiden kautta vaihdossa tai työssäoppijoina esimerkiksi Virossa, Espanjassa, Portugalissa, Saksassa, Hollannissa, Ranskassa ja Irlannissa. Euroopan ulkopuolella teemme yhteistyötä kansallisissa verkostoissa Etelä-Korean ja Kiinan oppilaitosten kanssa.

Opiskelija- ja asiantuntijaliikkuvuuden lisäksi Variassa toteutetaan alakohtaisia kehittämis- ja projektimuotoisia hankkeita erilaisten teemojen ympärillä mm. artesaanialojen Erasmus+ Young Talents yrittäjyysprojekti.

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube