Tools to prevent racism and enhance multiculturalism in VET colleges

Tools to prevent racism and enhance multiculturalism in VET colleges -hanke on Varian ensimmäinen Erasmus+ strateginen kehittämishanke, jota Varia koordinoi. Hankkeen aikana vertailemme käytäntöjä kumppanioppilaitosten kanssa ja lisätään opettajakunnan osaamista rasismin vastaisesta työstä ja monikulttuurisuudesta ammatillisessa koulutuksessa.

Hankkeen ajankohta:

1.9.2020-31.8.2022

Hankkeen rahoittaja:

Erasmus+ KA2 (exchange of good practices)

Kumppanit:

Alfa-College (Hollanti), Colegio Nuestra Señora de Begoña (Espanja), Mercuria (Suomi) ja Galway Technical Institute (Irlanti)

Hankkeen kohderyhmä ja tavoitteet:

Hankkeen kohderyhminä ovat ammatillisen koulutuksen henkilöstö ja erityisesti opettajakunta. Hankkeen tavoitteena on lisätä henkilöstön tietoisuutta, valmiuksia ja osaamista työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä ja ehkäistä rasismia.

Toimenpiteet:

Hankkeen aikana toteutetaan työpajoja, joissa opitaan järjestömaailman monikulttuurisuus- ja rasismityön asiantuntijoilta uusia työkaluja ja toimintatapoja, vertaillaan eri maiden hyviä käytäntöjä ja testataan muutamia käytännön työkaluja. Jokaisessa maassa, eli Suomessa, Hollannissa, Irlannissa ja Espanjassa, toteutetaan yksi työpaja, joka kestää aina neljä päivää. Jokaiseen työpajaan pääsee osallistumaan kaksi henkilöstön jäsentä Variasta.

Hanketta koordinoi:

Kansainvälisten asioiden koordinaattori Anu Lähde, 050-3124459, anu.lahde(at)vantaa.fi

KV Erasmus+

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube