Kädentaitoja ja sydämenmuotoisia korvapuusteja

Varian Myyrmäen toimipisteessä voi opiskella Elintarvikealan perustutkinnon. Tutkinnossa erikoistutaan mm. leipomo- ja konditoria-alan työtehtäviin.Elintarvikealan perustutkinto sisältää laaja-alaisesti erilaisia opintokokonaisuuksia aina perinneleivonnaisista suklaa- ja sokeritöihin kuin myös elintarvikehygieniaan, tuotesuunnitteluun ja laadunvalvontaan.

Variassa suoritettujen opintojen lisäksi opiskelijat suorittavat työelämässä oppimisjaksoja alan yrityksissä, joissa he pääsevät testaamaan taitojaan tositoimissa. Työelämässä kartutetut kokemukset vahvistavat opiskelijoiden ammattitaitoa sekä avaavat ovia opintojen jälkeen työelämään.

Haastattelimme kolmatta vuotta elintarvikealaa opiskelevaa Hatice Uzunia, joka suoritti kahden kuukauden työelämässä oppimisjakson koulutussopimuksella Fazer Food & Co:n kahvilassa Helsingin keskuskirjasto Oodissa. Ohessa hänen mietteitä opinnoista ja oppimisjaksosta:

1. Miksi lähdit opiskelemaan elintarvikealaa?

Kiinnostuin elintarvikealan laajuudesta. Koin, että opinnot antavat hyvät ja kattavat valmiudet toimia erilaisissa tehtävissä. Olen myös pohtinut, että opintojen jälkeen saatan ryhtyä kahvilayrittäjäksi. Minulle on erityisen tärkeää, että tuotteet ovat maistuvia ja hienon näköisiä.

2. Suoritit toisena opiskeluvuotenasi työelämässä oppimisjakson Fazer Food & Co:n kahvilassa Oodissa. Kertoisitko, millainen paikka se oli?

Oodin kahvilassa oli todella mukavaa olla. Normaalityöpäivä alkoi klo 6:30 ja kesti noin seitsemän tuntia. Aamulla teimme asiakkaille aamupalan. Tämän jälkeen valmistelimme kahvilatarjoilut sekä mahdolliset tilaukset päivää varten. Oodin yläkerrassa toimii lounaskahvila ja tarvittaessa kävin auttelemassa myös siellä. Päivät kuluivat hyvin nopeasti. Välillä oikein yllätyin, että joko se kello olikin jo kaksi.

3. Saitko tarpeeksi ohjausta ja apua?

Sain! Meitä oli kahvilan puolella kolme työntekijää ja aina kun tarvitsin, niin sain kyllä apua. Minut otettiin todella hyvin vastaan ja kollegat olivat oikein ystävällisiä.

4. Mitä uutta opit työelämässä oppimisjakson aikana?

Pidin siitä, että sain oppia uusia asioita käytännössä ja kädentaitoni paranivat paljon. Oodissa mm. valmistetaan talon erikoisuutena Oodipullaa, joka on sydämenmuotoinen korvapuusti. Sen tekeminen oli hauskaa. Sen lisäksi opin lisää leivonnaisten koristelusta ja tekemään gluteenittomia sekä vegaanisia kakkuja.

5. Suosittelisitko Oodin kahvilaa työelämässä oppimispaikkana muille?

Kyllä, siellä oli todella mukava työskennellä! Päivät eivät ole tylsiä mikä tarkoittaa sitä, että aina oppii jotain uutta!

6. Mitä terveisiä lähettäisit varialaisille, jotka lähtevät ensimmäistä kertaa työelämässä oppimisjaksolle?

Töihin on tietenkin tultava ajoissa! Kannattaa olla oppimishaluinen ja kuunnella tarkasti pomon ohjeita.Kuvat: Hatice Uzun

  • Julkaistu: 26.08.2020
  • Päivitetty: 27.08.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube