CyVETsecurity -hankkeessa tuotettu tietoturvamateriaalia eri aloille

Varian ICT- ja turvallisuusala ovat osallistuneet Erasmus+ -hankkeeseen nimeltä CyVETcecurity. Hankkeen aikana on tuotettu tietoturvallisuuskoulutusmateriaalia ammatilliseen koulutukseen ympäri Eurooppaa. Kaksivuotinen hanke on juuri loppumassa ja kaikki valmis materiaali on nähtävillä tammikuun aikana tällä sivulla: http://www.cyvetsecurity.eu/intellectual-outputs/.

Hankkeeseen osallistui ammatillisia oppilaitoksia Espanjan Baskimaalta, Virosta, Hollannista, Skotlannista, Pohjois-Irlannista ja Suomesta. Tietoturvaosaamisen taso näissä maissa on varsin vaihteleva. Tietoturva-asioiden ymmärrys vaihtelee hyvin paljon esimerkiksi eri aloilla. Hankkeeseen tuotettu materiaali on suunnattu eri aloille ja erilaisille osaamisprofiileille. Materiaalia on pilotoitu kaikissa hankkeeseen liittyvissä kouluissa opiskelijaryhmillä. Opetusmateriaalit ja tehtäväpaketit on myös käännetty jokaisen osallistujamaan kielelle. Kaikki tuotettu materiaali on kenen tahansa käytössä veloituksetta. Myös yritykset voivat hyödyntää materiaaleja koulutuksessaan.

Jokaisessa maassa järjestettiin hankkeen viimeisenä toimintona levitystilaisuus, jossa kerrottiin muun muassa hankkeessa tuotetusta materiaalista, tietoturvariskeistä ja miten jokainen voi omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä tietoturvamurtoja. Hankkeeseen voi tutustua tarkemmin sivuilta cyvetsecurity.eu.

  • Julkaistu: 16.12.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube