Kansainvälisiä virtuaalitoteutuksia alkamassa usealla alalla

Turvallisuusalalla aloitettiin Varian ensimmäinen kansainvälinen virtuaalitoteutus lokakuun alussa. Tarkoituksena on, että Varian ja hollantilaisen Deltion Collegen turvallisuusalan opiskelijat tutustuvat toisiinsa, harjoittelevat englanninkielen käyttöä, oppivat toistensa kulttuurista ja kehittävät kansainvälisiä tiimityöskentelytaitoja. Toteutuksessa on mukana noin 8 opiskelijaa molemmista maista ja opiskelijat työskentelevät pareittain tai pienryhmissä. Alussa tekniset ongelmat olivat haasteena, mutta pikkuhiljaa ja yhdessä toimien pääsemme eteenpäin.

Kansainvälisiä virtuaalisia toteutuksia suunnitellaan myös muilla aloilla. Esimerkiksi pintakäsittelyalalla yhteistyötä suunnitellaan hollantilaisen kumppanin kanssa mukailumaalaukseen liittyen. Tavoitteena on, että opiskelijat voisivat kertoa omista töistään, käyttämistään tekniikoista ja materiaaleista toisilleen. Kone- ja tuotantotekniikassa ja automaatioalalla suunnitellaan saksalaisen kumppanin kanssa yhteistyöprojektia, jossa opiskelijat rakentavat lego-robottiauton, jota voi etäohjata toisesta maasta käsin. Sosiaali- ja terveysalalla suunnitellaan "toiminnalliset menetelmät hyvinvoinnin edistämisessä" -tutkinnon osaan yhteistyötä hollantilaisen oppilaitoksen kanssa. Myös ravintola-, matkailu-, ICT-, sähkö- ja logistiikan aloilla kansainvälisten virtuaalitotetuksien suunnitelmat etenevät kumppanioppilaitosten kanssa. Lisäksi Korea- ja Kiina-verkostot suunnittelevat omia virtuaali- ja kotikansainvälisyystoimintoja. Olemme saaneet jo nyt paljon uusia ja kiinnostavia kokemuksia, mutta työ jatkuu. Lisätietoa tulossa siis myöhemmin. :)

Varian kansainvälisyystyöryhmä on löytänyt inspiraatiota kivoihin ideoihin mm. eTwinning-portaalista https://www.etwinning.net/fi/pub/index.htm. Rekisteröitymällä pääset näkemään monenlaisia kansainvälisiä projekteja, joita tehdään päiväkoti-ikäisistä lähtien.

  • Julkaistu: 21.10.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube