Kasvomaskit käyttöön toisen asteen oppilaitoksissa

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi myös opiskelijoiden lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa on hyvä ottaa laajentunut maskisuositus vakavasti. Maskisuositusta on hyvä noudattaa, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta.

Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta 2020.

Opiskelijoilla ja vähävaraisilla mahdollisuus saada maskeja veloituksetta

Opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Poikkeuksena ajo-opetukseen, hoidon harjoituksiin, hiusalan asiakastöihin, ravintolatyöhön tms. liittyvät tilanteet, joissa opiskelijoille annetaan suojaimet oppilaitokselta.

Vantaalla on maskinjakopisteitä vähävaraisille henkilöille. Listaus jakopisteistä löytyy vantaa.fi:stä.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan edelleen hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä

  • Julkaistu: 29.09.2020
  • Päivitetty: 07.10.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube