Opiskelu

Variassa voit opiskella vaikka mitä eri aloja, mutta tiesitkö, että vaikka olisit jo alasi valinnut, voit vielä koostaa tutkintosi monenlaisista erilaisista sisällöistä, painotuksista ja vapaasti valittavista tutkinnon osista. Lisäksi voit vaikuttaa siihen, mitä opiskelet lähiopetuksessa ja mitä verkkototeutuksina sekä missä oppimisympäristöissä opiskelet.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, millaisia opintopolkuja voit koostaa. Jos olet kiinnostunut varsinaisista tutkinnoista tai muista lyhyemmistä koulutuksista, tutustu koulutustarjontaamme . Voit aina kysyä lisätietoja ryhmänohjaajaltasi tai opinto-ohjaajilta !Työelämäpainotteinen opiskelu

Jos sinulle sopii parhaiten opiskelu tekemällä, on työpaikka oppimisympäristösi. Voit opiskella työpaikalla lähes koko tutkinnon. Voit hyödyntää verkko-opintomahdollisuutta esimerkiksi yhteisten tutkinnonosien opiskelussa. Kysy lisätietoa ryhmänohjaajaltasi.


Oppisopimus

Sinun on mahdollista suorittaa osa opinnoistasi tai koko tutkinto oppisopimuksella. Oppisopimuksesta saat lisätietoa opintosihteeri Inga Hildéniltä, p. 050 318 1697, inga.hilden@vantaa.fi


Nuorten työpajat

Jos kohtaat opiskeluaikanasi haasteita tai oppiminen työpaikalla ei ole mahdollista, voivat Vantaan kaupungin nuorten työpajat olla sinulle sopivin vaihtoehto. Pajoilla voit hankkia osaamista, joka tunnustetaan osaksi opintojasi. Lisätietoa saat opinto-ohjaajilta .


Suunnitteletko jatko-opintoja?

Jos suunnittelet jatkavasi opiskelua ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, voit parantaa edellytyksiäsi jatko-opintoihin yhdistämällä lukio- tai AMK-opintoja ammattiopintoihisi Variassa.

Lukiokursseja tai kokonaisen kaksoistutkinnon voi suorittaa Sotungin etälukiossa tai Vantaan aikuislukiossa. Lisätietoja saat opinto-ohjaajilta.

Etälukio järjestää lukiopajoja Aviapoliksen ja Hiekkaharjun toimipisteissä. Lukiopaja on hyvä paikka tehdä kurssivalintoja, kurssitehtäviä ja kokeita tai tulla kysymään neuvoa lukio-opintoihin liittyvistä asioista. Aikuislukiossa opetusta on iltaisin ja opetus järjestetään Tikkurilan lukion tiloissa.

Kysy lisää kaksoistutkinnosta, lukiopajoista ja AMK-opinnoista ryhmänohjaajaltasi tai opinto-ohjaajilta.


Kiinnostaako kansainvälistyvä työelämä?

Haluatko saada lisätaitoja ja valmiuksia ulkomailla tai kotimaan kansainvälistyvässä työelämässä työskentelyyn? Voit kartuttaa tietojasi ja taitojasi valitsemalla kulttuuri- ja kieliopintoja. Nämä opinnot valmentavat sinua, kun suunnittelet lähteväsi oppimaan työpaikoille ulkomaille.

Lisätietoja saat ryhmänohjaajaltasi.Yrittäjäksi?

Osallistu Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja harjoittele yrittäjyyttä opiskeluaikanasi NY-yrityksessä (Nuori Yrittäjä). Saat tukea ja valmennusta yrittäjyyteen ja voit harjoitella ja kokeilla siipiäsi hyvässä ohjauksessa.

Lisätietoja saat ryhmänohjaajaltasi.Matkalla huippuosaajaksi?


‍Jos sinulla on korkeat ammatilliset tavoitteet tai haluat valmentautua Taitaja-kisoihin, voit valita sellaisia opintoja kuin

  • huippuosaajana toimiminen
  • ammattitaitoa syventävä ja laajentava ammatillinen tutkinnonosa
  • lisäopintoja yli 180 osaamispisteen verran

Lisätietoja saat ryhmänohjaajaltasi.

Vaikuttajana Variassa

Jos olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja olet aktiivinen osallistuja, tarjoaa Varia sinulle monia mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi. Osallistumalla hankit osaamista ja saat osaamispisteitä.

Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia ovat:

Lisätietoja saat ryhmänohjaajaltasi tai opiskelijatoiminnan koordinaattorilta Lea Koskiselta, p. 040 825 8821, lea.koskinen@vantaa.fi

Hyödyllisiä linkkejä

Saat opiskelun aloittaessasi henkilökohtaisen verkkotunnuksen ja salasanan ryhmänohjaajaltasi. Käyttäjätunnus on voimassa koko opiskeluajan. Ethän luovuta omaa tunnustasi toisten käyttöön.


Seuraa ammattiopistoasi sosiaalisessa mediassa:

  • facebook.com/VantaanVaria
  • instagram.com/Vantaanvaria
  • twitter.com/VantaanVaria
  • Varia YouTubessa

#vantaanvaria

facebook twitter instagram youtube