Mitä ja miten?

Opiskelu Variassa

Ammattiin voi valmistua opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, HOKS in mukaisessa aikataulussa, kun 180 osaamispistettä on suoritettu. Ammatillinen tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Valintojen kautta jokaiselle opiskelijalle muodostuu yksilöllinen opintopolku.

Tutustu tutkintojen sisältöihin ja Varian toteuttamissuunnitelmiin Opintopolussa.

Kaikilla Varian aloilla on mahdollista suorittaa samanaikaisesti ammattillisen tutkinnon kanssa ylioppilastutkinto. Opinnot antavat hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet ja -valmiudet.

Lähes kaikissa Varian perustutkinnoissa suoritetaan erilaisia kortteja ja passeja osana opiskelua. Esimerkiksi logistiikan alalla suoritetaan henkilöautoajokortti, josta jää opiskelijan maksettavaksi viranomaiskustannukset. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat puolestaan suorittavat hygieniapassin.

Variassa opiskelu ei ole sidottu kiinni paikkaan ja oppilaitokseen, sillä osan opinnoista voi opiskella joustavasti verkkokursseina. Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työpaikalla oppimista, joka suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen opiskelijan kanssa. Opiskelu tapahtuu pääasiassa päiväopintoina, mutta joillakin aloilla on myös iltaopintoja. Kesällä on mahdollista opiskella koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työpaikalla. Lisäksi kesäaikaan on mahdollista suorittaa yhteisiä tutkinnon osia verkko-opintoina.

Opinnot Variassa rakentuvat eri vaiheista, kuten

  1. Hakeutumisesta
  2. HOKS:in laatimisesta
  3. Osaamisen tunnistamisesta
  4. Osaamisen osoittamisesta ja
  5. Opintojen päättämisestä

Päivitetty 15.92021 (SR)


Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube