Mitä ja miten?

Opiskelu Variassa

Tältä sivulta löydät tietoa opintojen rakenteesta, kaksoistutkinnosta ja verkko-opinnoista sekä muuta opintojen sisältöön liittyvää.

Opiskelujen yleisesittely

Voit valmistua ammattiin noin kolmessa vuodessa suoritettuasi 180 osaamispistettä. Opintojen sisältöjä voit valita yksilöllisesti.

Tutkintorakenne on kaikilla opiskelijoilla sama, mutta esimerkiksi vapaasti valittaviin tutkinnonosiin opiskelija voi valita sisältöjä hyvin joustavasti.


Ammatillisen perustutkinnon tutkintorakenne 1.8.2018 alkaen

Kaikki Varian ammatilliset perustutkinnot voi suorittaa myös kaksoistutkintona eli samaa aikaa ylioppilastutkinnon kanssa. Opiskelut antavat hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet ja -valmiudet.

Lähes kaikissa Varian perustutkinnoissa suoritetaan erilaisia kortteja ja passeja osana opiskelua. Esimerkiksi logistiikan alalla suoritetaan henkilöautoajokortti, josta jää opiskelijan maksettavaksi vain viranomaiskustannukset. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat puolestaan suorittavat hygieniapassin.

Variassa opiskelu ei myöskään ole sidottu kiinni paikkaan ja oppilaitokseen. Kursseja voi suorittaa joustavasti verkkokursseina tai työpaikalla. Lisäksi opiskella voi päivä- tai iltaopintoina, lukukausien aikana tai kesällä.

Osaamisesta suurin osa karttuu oman alan töissä ja siksi opiskeluihin kuuluu pitkiä oppimisjaksoja työpaikalla. Jos tekemällä oppiminen on sinun juttusi, voit harkita myös oppisopimusta vaihtoehtona opistomuotoiselle opiskelulle, jolloin opiskelu tapahtuu pääasiassa työpaikalla ja verkkokursseina, lähiopetusta on hyvin vähän.

facebook twitter instagram youtube