Yleistä opiskelusta

Yleistä opiskelusta

Näillä sivuilla esitellään Variassa opiskelua yleisesti: mitä on hyvä tietää ja muistaa. Voit aina kysyä neuvoa tai lisää tietoa vastuuopettajaltasi, opinto-ohjaajalta, opintotoimistosta tai muulta Varian henkilökunnalta.

Opiskelijan lähin tukihenkilö, joka mm. vastaa opiskelijan ammatillisesta ohjauksesta, on vastuuopettaja. Hänen kanssaan käsitellään opiskeluun liittyviä kaikille yhteisiä asioita.

Jokaiselle Varian opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Se suunnitellaan ja sitä täytetään yhdessä vastuuopettajan ja opinto-ohjaajan kanssa.

HOKS:n mukaan opiskelijan on osallistuttava opetukseen, ja poissaoloon on aina oltava syy ja se on selvitettävä.

Varian opiskelija on vakuutettu koulupäivän ja koulumatkojen aikana sekä opetussuunnitelman mukaisilla retkillä. Oppilaitoksen vakuutus on voimassa myös palkattoman työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana (sekä matkalla työpaikalle että sieltä kotiin).

Mitä tapahtuu?

Opiskelijalle hyödyllisiä linkkejä! Pääset kirjautumaan henkilökohtaisella verkkotunnuksellasi, jonka saat opintojesi alussa.

  • Varian opiskelijahallintajärjestelmä on StudentaPlus. Opiskelijaliittymään pääset kirjautumaan tästä.

  • Huoltajaliittymään pääset kirjautumaan tästä. Huoltajan kirjautumisen käyttäjätunnuksena Studentaan toimii huoltajan sähköpostiosoite. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi käytä sähköpostiosoitettasi käyttäjätunnuksena ja paina unohditko salasanasi -kohtaa. Näin saat salasanan sähköpostiisi. Sähköpostin tulee olla sama kuin Varian huoltajatietoihin ilmoitettu sähköposti. Mikäli huoltajan sähköpostiosoitetta ei ole ilmoitettu Variaan ja kirjattu opiskelijan huoltajan tietoihin, ei kirjautuminen Studentaan opiskelijan tietoihin ole mahdollista. Siinä tapauksessa ole yhteydessä opintotoimistoon: varia.opintotoimisto@vantaa.fi.

  • Varia sosiaalisessa mediassa
  • facebook.com/Vantaan ammattiopisto Varia - Vantaa Vocational College Varia
  • instagram.com/Vantaanvaria
  • twitter.com/VantaanVaria
  • Varia YouTubessa

#vantaanvaria

facebook twitter instagram youtube