Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija


HAE TÄSTÄ

Hakuaika toistaiseksi. Aloitus sopimuksen mukaan.

Kenelle

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalle toimineille, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan. Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimuksella, joten opiskelijalla on oltava alan työpaikka.

Toteutus

  • Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunitelman (HOKS) mukaan.
  • Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimuksella ja suurin osa osaamisesta hankitaan omalla työpaikalla.
  • Lähipäiviä noin 2/kk klo 8 - 14. Lähipäivien ajankohdat suunnitellaan yksilöllisesti.
  • Lähipäivät Varian Hiekkaharjun toimipisteessä, os. Tennistie 1, Vantaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

  • Jatkuva haku, toteutus suunnitellaan yksilöllisesti.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisia liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimuskoulutuksena: osaamista hankitaan pääasiassa työpaikalla työtä tekemällä, mutta myös oppilaitoksessa ja verkossa. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti, noin 1 – 1,5 vuotta.
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintoon opiskelevalta vaaditaan aiempaa kokemusta ravitsemisalalta.

Opintoihin sisältyy mm.

  • asiakaspalvelua
  • tarjoilua ja tarjoilutekniikoita,
  • pöytien kattamista
  • tuotetietoutta
  • juomatietoutta, alkoholijuomien anniskelua, juomasekoitusten valmistusta
  • kulttuurien tuntemusta
  • etikettitietoutta
  • erityisruokavaliotietoutta
  • alan trendejä
  • kassatoimintoja
  • hygienialainsäädäntöä
  • omavalvontaa
  • asiakasturvallisuutta
  • anniskelulainsäädäntöä

Tutkinnossa on kaksi pakollista tutkinnon osaa jotka ovat

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
  • Ruokaravintolassa toimiminen.

Valinnaisista tutkinnon osista valitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti tutkinnon osa tai osia seuraavista

  • Coctailbaarissa toimiminen
  • Juhlapalvelussa toimiminen
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen
  • Olutravintolassa toimiminen
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen
  • Tilaustarjoilussa toimiminen
  • Viinibaarissa toimiminen
  • ammatillinen tutkinnon osa jostain muusta tutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Tarjoilijat voivat työskennellä esimerkiksi ruokaravintolassa, kahvilassa, viinibaarissa, henkilöstöravintolassa, olutravintolassa, juhlapalveluyrityksessä, tilaustarjoilussa.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeminen

Oppisopimusryhmiin haku määrättyinä aikoina ja yksittäisiä opiskelijoita otetaan jatkuvalla haulla.

Lisätietoja

Ammatillinen opettaja ja oppisopimuskoordinaattori Harriet Svärd, p. 043 824 9243, harriet.svard@eduvantaa.fi
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi
Osaamispalveluesimies Maija Knutti, p. 040 503 4770, maija.knutti@vantaa.fi

Tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa.


facebook twitter instagram youtube