Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija

Tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ

Huom: Jatkuvassa haussa hakemuksen lähettäneille ei tällä hetkellä valitettavasti tule sähköpostiin vahvistusviestiä hakemuksen saapumisesta.

Kenelle

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalle toimineille, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan. Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella.

Toteutus

• Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

• Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella. Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.

  • Tutkinnon osa Ruokaravintolassa toimiminen 7.9.-19.11.2021

Hakeminen ja opiskelijavalinta

  • Jatkuva haku, toteutus suunnitellaan yksilöllisesti.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisia liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Opintoihin sisältyy mm.

  • asiakaspalvelua
  • tarjoilua ja tarjoilutekniikoita,
  • pöytien kattamista
  • tuotetietoutta
  • juomatietoutta, alkoholijuomien anniskelua, juomasekoitusten valmistusta
  • kulttuurien tuntemusta
  • etikettitietoutta
  • erityisruokavaliotietoutta
  • alan trendejä
  • kassatoimintoja
  • hygienialainsäädäntöä
  • omavalvontaa
  • asiakasturvallisuutta
  • anniskelulainsäädäntöä

Tutkinnossa on kaksi pakollista tutkinnon osaa jotka ovat

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
  • Ruokaravintolassa toimiminen

Valinnaisista tutkinnon osista valitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti tutkinnon osa tai osia seuraavista

  • Coctailbaarissa toimiminen
  • Juhlapalvelussa toimiminen
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen
  • Olutravintolassa toimiminen
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen
  • Tilaustarjoilussa toimiminen
  • Viinibaarissa toimiminen
  • ammatillinen tutkinnon osa jostain muusta tutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Tarjoilijat voivat työskennellä esimerkiksi ruokaravintolassa, kahvilassa, viinibaarissa, henkilöstöravintolassa, olutravintolassa, juhlapalveluyrityksessä, tilaustarjoilussa.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja

Ammatillinen opettaja ja oppisopimuskoordinaattori Harriet Svärd, p. 043 824 9243, harriet.svard@eduvantaa.fi
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube