Leipuri-kondiittori

‍Klikkaamalla kuvaa pääset elintarvikealan esittelyvideoon!

Elintarvikealan perustutkinto, Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori


Leipuri-kondiittoriksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 VantaaJATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ


Kenelle

Alalle aikoville ja alalla jo toimiville

Toteutus

Koulutus alkaa 5.-17.8 välisenä aikana sovitusti.

Koulutuksen kesto 2 - 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Koulutus päiväopiskeluna ma - pe klo 8 – 16, työpaikalla tapahtuva oppiminen työpaikan aikataulun mukaan.

Oppimisympäristöinä oppilaitos, verkkoympäristöt ja työpaikalla tapahtuva oppiminen erilaisin liikeideoin toimivissa elintarvikealan yrityksissä.

Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika päättyy 13.8.2020 ja hakemuksia käsitellään 3.8.2020 alkaen.

Kielitaitovaatimus on B1 ja tarvittaessa järjestetään kielikartoitus.

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Sokerin huuruista elämää suklaakuorrutteella!

Leipomoalan osaamisalan suorittanut leipuri-kondiittori osaa toimia leipuri-kondiittorina niin leipomoissa, myymälöiden paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä sekä pitopalveluyrityksissä. Tutkinnon suorittanut osaa valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto antaa perusvalmiudet leipomo- ja konditoria-alan työtehtäviin. Ammatillisiin opintoihin sisältyy mm. ruoka- ja kahvileipien, leipomoeinesten, perinneleivonnaisten, kansainvälisten leipomotuotteiden ja erilaisten konditoriatuotteiden valmistusta sekä suklaa- ja sokeritöitä. Elintarvikehygienia, laadunvalvonta ja tuotesuunnittelu ovat myös keskeisiä opintosisältöjä.

Kaikille pakollisia tutkinnonosia ovat Elintarviketuotannossa toimiminen, Elintarvikeprosessin ohjaus ja käynnissäpito sekä ja Elintarvikkeiden valmistus. Lisäksi opiskelija voi valita valinnaisia tutkinnonosia mielenkiintonsa mukaan.

Tutustu elintarvikealan perustutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Työllisyystilanne alalla on hyvä ja leipomoala työllistää parhaiten elintarviketeollisuuden toimialalla. Leipuri-kondiittorin mahdollisia kondiittorin mahdollisia työympäristöjä ovat erilaiset leipomot, kauppojen paistopisteet, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteet, pitopalveluyritykset, konditoriat ja kahvilat.

Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä ja -vaatetuksensa. Oppikirjakustannukset ovat noin 100 euroa, henkilökohtaiset työvälineet ja -vaatetus sekä kengät ovat noin 300 euroa.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Elintarvikealan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Opintoja voi jatkaa myös alan ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa voi edetä leipuri- ja konditoriamestarin tutkintoihin.

Terveydelliset vaatimukset ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat

Elintarvikealan työ vaatii tekijältä hyvää fyysistä kuntoa ja esteenä alalla työskentelyyn voivat olla astma ja muut mahdolliset allergiat.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa. Myös muina aikoina voi opinto-ohjaajalta tiedustella aloituksesta.

‍Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Paavo Tuomainen, p. 040 587 4186, paavo.tuomainen@eduvantaa.fi


Katso ympärillesi elintarvikealan leipomo- ja konditoriatyösaleissa:

facebook twitter instagram youtube