Kahvileipätuotteiden valmistus -tutkinnon osa
Elintarvikealan perustutkinto, Kahvileipätuotteiden valmistus 20 osp
Kahvileipätuotteiden valmistusta opiskellaan Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 Vantaa
Huom: Koulutus toteutetaan ainoastaan oppisopimuskoulutuksena eli opiskelijalla on oltava alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät.
Kenelle
Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta.
Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.
Toteutus
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.
Koulutus toteutetaan ajalla elokuu-joulukuu 2021. Oppisopimuksen kesto määritellään yksilöllisesti osallistujan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella ja on kestoltaan keskimäärin 3-5 kuukautta.
Koulutuspäivät järjestetään Vantaan ammattiopisto Varian Myyrmäen toimipisteessä ja niitä on sovitusti HOKSin mukaan noin 1-2 päivää kuukaudessa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla.
Hakeminen ja opiskelijavalinta
Haku on auki toistaiseksi.
Hakija täyttää sähköisen hakulomakkeen Varian nettisivuilla (tällä sivulla kohdassa "jatkuva haku: hae tästä")
Hakijat haastatellaan. Hakeutumisen yhteydessä Varia kartoittaa koulutukseen hakeutuvan oppimisen edellytykset, mukaan lukien riittävä suomen kielen taito.
Koulutuksen sisältö
Tutkinnon osassa opiskellaan yleisimpiä kahvileipätuotteita eri tuoteryhmistä kuten pienet kahvileivät, isot kahvileivät, uppopaistotuotteet, kaulittavat nostatettavat tuotteet sekä eri sesonkituotteet. Keskeisimmät työtehtävät tässä tutkinnon osassa ovat raaka-aineiden punnitus, taikinanteko, ylöslyönti, kohotus, paisto, viimeistely ja pakkaustoiminnot.
Tutkinnon osan tavoitteena on, että opiskelija oppii valmistamaan kahvileipätuotteita käsityömenetelmiä käyttäen suora-, kylmä- ja pakasteleivonnalla ohjeiden mukaisesti. Hän ottaa vastuun tuoteturvallisuudesta ja arvioi raaka-aineita ja tuotteita aistinvaraisesti, mittaa pH-arvon ja tulkitsee tuloksia sekä minimoi hävikin muodostumisen. Tutkinnon osassa valmistetaan myös erityisruokavaliotuotteita.
Lisätiedot
Anne Sivonen (anne.sivonen@vantaa.fi, p. 0400 765 753)