Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja, oppisopimuskoulutuksena

‍Logistiikan perustutkinto, Varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja, oppisopimuskoulutus


Varastonhoitajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ


Kenelle

Oppisopimuskoulutuksena suoritettava logistiikan perustutkinto. Koko tutkinto on suunniteltu niille, jotka työskentelevät varastoalalla ja joilta puuttuu alan tutkinto tai haluavat syventää osaamistaan logistiikan alan työtehtävissä.

Toteutus

Opiskelu alkaa 2.9.2020 ja päättyy näyttöön omalla työpaikalla.

Koulutus sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua ja ohjattua työssäoppimista. Lähiopiskelua on n. 10 päivää. Lähiopiskelua on arkisin yksi päivä kuukaudessa klo 8.30 – 16.00. Etäopiskelu ja – tehtävät sekä niiden aikataulu jaksottuvat lähipäivien aihealueiden mukaisesti ja sisältävät paljon työpaikalle sovellettavia selvitystehtäviä. Työssäoppimiset toteutetaan omalla työpaikalla tutkinnon vaatimia varastotöitä tekemällä. Koulutus kestää noin vuoden.

Henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa suoritustapaa ja aikataulua voidaan henkilökohtaistaa aikaisempien opintojen sekä osaamisen perusteella. Pääpaino opinnoissa ovat käytännön työtehtävissä, joita tarvitaan kaikissa operatiivisissa työtehtävissä, kuten tavaran vastaanotossa, keräilyssä, inventoinnissa tai trukinkuljettajan työtehtävissä. Näyttö suoritetaan suurimmaksi osaksi omia työtehtäviä tehden, jossa arvioijina ovat oppilaitos- ja työelämäarvioijat.

Lähipäivät: 1.10.2020, 5.11.2020, 3.12.2020, 17.12.2020, 10.1.2021, 11.2.2021, 11.3.2021, 7.4.2021, 5.5.2021 ja 2.6.2021

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika päättyy 31.8.2020.

Kielitaitovaatimus: B1

Haastattelut järjestetään elokuun alussa ja haastatteluihin kutsutaan sähköpostilla.

Opiskelukustannukset

Koulutus on maksutonta.

Työllisyysrahasto myöntää näyttönä suoritetusta ammatillisesta tutkinnosta ammattitutkintostipendin, jos suorituspäivään mennessä on kertynyt eläkevakuutettuna työhistoriaa vähintään viisi vuotta. Stipendin on veroton kertakorvaus, suuruudeltaan 400 euroa. Lisää ammattitutkintostipendistä voit lukea tästä.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Varastonhoitajat sijoittuvat kuljetusliikkeiden, liikenteen, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin palvelukseen. Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia varastointialan monipuolisissa tehtävissä. Varastonhoitajalta vaaditaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä palvelualttiutta erilaisissa asiakastilanteissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää varaston työtehtävissä tarvittavien tietojen ja taitojen oppimisen:

 • tavaran vastaanottaminen
 • rahtikirjan käyttö
 • tiekuljetussopimuslaki
 • hyllykalusto
 • rahditusperusteet
 • pakkausten modulointi ja kuljetusalustat
 • pakkaaminen
 • trukkiturvallisuus
 • vaarallisten aineiden käsittelyn perusteet
 • yritystalouden perusteet ja kustannustehokas työ varastossa
 • inventointi ja varastoinnin tunnusluvut.

Koulutukseen sisältyvät tärkeimmät työelämässä ja alalla tarvittavat lupakortit, kuten työturvallisuuskortti, hygie­niapassi, ensiapu1, tulityökortti ja trukkikortti.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan pääsy- /soveltuvuustestiin. Testin osa-alueita ovat haastattelu, matematiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio, mahdollinen ajonäyte sekä tarvittaessa kielikoe. Kutsu valintakokeeseen lähetetään sähköpostitse.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Palvelulogistiikan ammattitutkinto, varastopalvelujen osaamisala on monimuotokoulutusta työn ohessa. Koulutus on suunnattu alalla työskenteleville, vastuullisia tehtäviä tavoitteleville. Koulutus antaa valmiuksia myös työnjohto- ja esimiestehtäviin.

Lisätietoja

Opettaja Mika Palm, p. 040 869 7955, mika.palm@eduvantaa.fi

facebook twitter instagram youtube