Matkailupalvelujen tuottaja

‍Matkailualan perustutkinto, Matkailupalvelujen osaamisala, matkailupalvelujen tuottaja

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Matkailun muotoja ovat vapaa-ajan matkailu, liike- ja työmatkailu sekä kokous-, kongressi- ja incentive- eli kannustematkailu. Matkailuala tuottaa sekä kotimaisille että ulkomaalaisille matkailijoille erilaisia palveluja, kuten matkatoimisto-, liikenne-, majoitus- ja ravitsemispalveluja. Peruspalvelujen lisäksi asiakkaille pyritään tuottamaan elämyksiä muun muassa ohjelmapalveluin.

Koulutuksen sisältö

Matkailualan perustutkinto antaa perusvalmiudet toimia monipuolisissa matkailualan työtehtävissä. Opintoihin sisältyy mm. matkailun ja yritystoiminnan perusteita, matkailun liikeviestintää, matkailualan palvelutoimintoja ja opastuksen perusteita.
Matkailualan perustutkinnon opiskelija voi valmistua Variasta joko matkailupalvelujen tuottajaksi tai vastaanottovirkailijaksi.
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

‍Työllistyminen

Matkailualalla on monenlaisia työtehtäviä, joissa korostuvat erityisesti asiakaspalvelutaidot, kulttuurien tuntemus ja asiakkaiden odotusten täyttäminen. Alalla on paljon osa-aikaisia ja sesonkiluonteisia työpaikkoja. Etenkin ohjelmapalveluyritysten ja erilaisten kulttuuri- ja taidetapahtumien, vesipuistojen, puuhamaiden, huvipuistojen, hiihtokeskuksien ym. tarjoamat työpaikat ovat pitkälti kausiluonteisia.

Matkailualalla vallitsee myös voimakas alueellinen keskittyminen. Työllisyys vaihtelee eri kunnissa, sillä kuntien vetovoimakohteet ja luonnonolosuhteet ovat hyvin erilaisia.

Matkailupalvelujen tuottajat toimivat mm. matkailualan opastus-, neuvonta- ja myyntitehtävissä, ohjelmapalvelu- ja tapahtumayrityksissä sekä erilaisissa matkailualan organisaatioissa ja yrityksissä. Vastaanottovirkailijat toimivat esimerkiksi hotellien, hostellien tai leirintäalueiden vastaanotoissa.

Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä. Kustannukset opiskelijalle ovat noin 450 eur koko opiskeluajalta.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Matkailualan perustutkinnon suoritettuaan opiskelija voi jatkaa opintojaan ammattikorkeakoulussa pääkaupunkiseudulla joko Haaga-Heliassa tai Laureassa ja valmistua restonomiksi.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa.

‍Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Paavo Tuomainen, p. 040 587 4186, paavo.tuomainen@eduvantaa.fi

Matkailupalvelujen tuottajaksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube