Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

  • Ruokapalvelun osaamisala, kokki
  • Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija


Kokiksi tai tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ


Kenelle

Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on

  • Aikaisempia opintoja ja /tai työkokemusta ravintola- ja catering alalta
  • Hyvä suomen kielen taito

Huom! Haku auki maahanmuuttajille suunnattuun koulutukseen täällä

Toteutus

Koulutus alkaa yksilöllisesti sopimuksen mukaan.

Seuraava uusi ryhmä ravintola- ja catering alan perustutkintoon alkaa 5.8.2021, mutta kevään aikana voidaan ottaa yksittäisiä opiskelijoita.

Koulutuksen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Koulutus toteutuu pääsääntöisesti päiväopiskeluna ma - pe klo 8.00 – 16:00 .

Oppimisympäristönä ovat oppilaitos, verkkoympäristöt ja työpaikalla tapahtuva oppiminen, joka toteutuu erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa sekä julkisen sektorin toimipaikoissa.

Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti.

Koulutuspaikka Vantaan ammattiopisto Varia, Hiekkaharjun toimipiste, Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika: auki toistaiseksi

Hakijat kutsutaan haastatteluun ja tarvittaessa kielikartoitukseen sähköpostilla. Kielitaitovaatimus perustutkinnossa on B1.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan hakijan sähköpostiosoitteeseen.

Täytä hakemus ja kartoitamme mahdollisuutta tulla mukaan käynnissä oleviin koulutuksiimme.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Ravintola- ja catering alalla toimit innostavissa ja monipuolisissa työtehtävissä trendikkäällä asiakaspalvelualalla. Voit valita ruokapalvelujen osaamisalan (kokki) tai asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija).

Kokki: Tutkinto antaa perusvalmiudet ruoanvalmistustehtäviin erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa.

Tarjoilija: Tutkinto antaa perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. 

Koulutuksen sisältö

Kokki:

Opintoihin sisältyy mm. lounas- ja annosruokien valmistusta, hygieniaa sekä asiakaspalvelua. Opinnoissa painotetaan vastuullisuutta ja työelämässä tarvittavia taitoja.

Kaikille pakollisia tutkinnonosia ovat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus.

Lisäksi opiskelija voi valita valinnaisia tutkinnonosia mielenkiintonsa mukaan.

Tarjoilija:

Ammatillisiin opintoihin sisältyy mm. asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua. Opinnoissa painottuvat myös kielet sekä kulttuureiden ja kansainvälisyyden tuntemus. Osaamisalalla opit tarjoilemaan, tekemään juomasekoituksia, puhumaan vieraita kieliä, etiketti- ja tapatietoutta, asiakaspalvelua ja myyntiä.

Kaikille pakollisia tutkinnonosia ovat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu.

Lisäksi opiskelija voi valita valinnaisia tutkinnonosia mielenkiintonsa mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Alan työllisyystilanne on hyvä ja suurin osa opiskelijoistamme löytää työpaikan jo opintojensa aikana. Kokit voivat työskennellä esimerkiksi a la carte ravintolassa, henkilöstöravintolassa, suurkeittiössä, juhla- ja pitopalvelussa, pikaruokaravintolassa sekä kahvilassa. Tarjoilija voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pubissa, yökerhossa, liikenneasemalla, kahvilassa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksessä sekä suurtalouden toimipaikassa.




‍Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjat, opiskelutarvikkeet ja työvälineet sekä työvaatteet. Oppikirjakustannukset ovat noin 150 euroa. Henkilökohtaiset työvälineet ja työvaatetus noin 400.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä on esimerkiksi restonomi. Opintoja voi jatkaa myös alan ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa.

Terveydelliset vaatimukset ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat

Ravintola- ja catering alan työ vaatii tekijältä hyvää fyysistä kuntoa.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.‍

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi

Opettaja Virpi Pekkala, p. 0503124549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube