ICT- tai elektroniikka-asentaja

‍Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja tai elektroniikka-asentaja


Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä


Elektroniikka-asentaja

Elektroniikkaan suuntaavat opinnot suorittanut elektroniikka-asentaja osaa tehdä elektroniikkatuotantoon liittyviä testaus-, korjaus- ja käyttöönottotehtäviä sekä huolto- ja asennustoimintaan liittyviä asiakaspalvelutöitä. Keskeisiä osaamisalueita ovat elektroniikkatehtaiden tuotantoautomaation käyttötehtävät ja valmistettujen tuotteiden testaus sekä elektroniikan laitteiden asennus ja huoltotyöt.

Tutkinto antaa perusvalmiudet alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Alan kansainvälisyys vaatii työskentelyä eri kulttuurien parissa.

Elektroniikka-asentajan työtehtäviä ovat elektroniikkatehtaiden tuotantoautomaation käyttötehtävät ja valmistettujen tuotteiden testaus tai elektroniikan laitteiden asennus- ja huoltotyöt.


Varian opiskelijat ohjelmoivat Coca Cola- ja Sprite-tarjoilurobotin

ICT-asentaja

ICT:hen suuntaavat opinnot tai osaamisalan suorittanut ICT-asentaja osaa tehdä tietokone- ja tietoliikennelaitteiden asennuksen käyttöönoton. Keskeisiä osaamisalueita ja ICT-asentajan työtehtäviä ovat:

  • asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteiden tuntemus
  • tietokonelaitteiden asennus ja konfigurointi käyttäjän vaatimusten mukaisesti

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto antaa opiskelijalle perusosaamisen alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtävistä. Alan ammattilaiselle on välttämätöntä sisäistää työ- ja sähköturvallisuusmääräysten mukaiset työtavat.

Varian tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelija erikoistuu joko elektroniikka- tai ICT-asentajaksi. Suuntautumisvalinta tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

‍Opiskelukustannukset

Opiskelija kustantaa omat oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa. Työ- ja turvallisuusvälineistä huolehtii oppilaitos. Opiskelijan kustannukset ovat noin 400 euroa koko opiskeluajalta.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Armas Koivisto, p. 040 557 6932, armas.koivisto@eduvantaa.fi

Elektroniikka-asentajaksi tai ICT-asentajaksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 Vantaa.facebook twitter instagram youtube