Varastonhoitaja

Logistiikan perustutkinto, Varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja


HAE TÄSTÄ

(haku päättyy 13.12.2019)

Kenelle

Alalle aikoville ja alalla jo toimiville

Toteutus

Hakuaika on 25.11. - 13.12.2019, koulutus alkaa 13.1.2020. Opetus tapahtuu Aviapoliksen toimipisteessä osoitteessa Rälssitie 13, Vantaa.

Koulutus kestää päätoimisena opiskeluna opiskelijan iästä ja aikaisemmasta osaamisesta riippuen 1 - 2,5 vuotta. Monimuoto-opiskeluna toteutettu koulutus soveltuu myös alalla jo työskenteleville. Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan pääsy- /soveltuvuustestiin. Testin osa-alueita ovat haastattelu, matematiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio, mahdollinen ajonäyte sekä tarvittaessa kielikoe.

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla. Kielikoe on 7.1.2020, osallistujat kutsutaan sähköpostilla (koe alkaa klo 9 ja ilmoittautuminen klo 8.30). Kielitaitovaatimus B1.

Soveltuvuus- ja kielitestin perusteella hakija voidaan valita koulutukseen ja ohjata opiskeluvalmiuksia parantaviin opintoihin, OPVA-opintoihin. OPVAan sisältyy varastoalan opintojen lisäksi mm. suomen kieltä, matematiikkaa ja tietotekniikkaa. OPVA-opinnot kestävät noin kuusi kuukautta.

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa. Seuraava hakuaika jatkuvassa haussa: 10. - 29.2.2020, koulutus alkaa 23.3.2020.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Varastonhoitajat sijoittuvat kuljetusliikkeiden, liikenteen, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin palvelukseen. Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia varastointialan monipuolisissa tehtävissä. Varastonhoitajalta vaaditaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä palvelualttiutta erilaisissa asiakastilanteissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältyy harjoittelua erityyppisillä trukeilla ja työkoneilla, keräilyä ja pakkausta sekä inventointia ja tavaran vastaanottamista. Koulutuksen aikana suoritetaan erilaisia alan lyhytkoulutuksia, kuten hygieniapassi, tulityö-, työturva- ja ensiapukortti (EA1).

Yhteishaussa hakevat valitsevat suuntautumisvaihtoehdon (autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, lentoasemahuoltaja, varastonhoitaja) ensimmäisen opiskeluvuoden aikana käytävien keskusteluiden perusteella (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Jatkuvan haun kautta valittu opiskelija valitsee suuntautumisvaihtoehdon heti opintojen alussa (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa (noin 200 euroa). Suojavaatetuksen ja turvakengät saa lainaksi oppilaitoksesta.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Palvelulogistiikan ammattitutkinto, varastopalvelujen osaamisala on monimuotokoulutusta työn ohessa. Koulutus on suunnattu alalla työskenteleville, vastuullisia tehtäviä tavoitteleville. Koulutus antaa valmiuksia myös työnjohto- ja esimiestehtäviin.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, p. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

‍‍Varastonhoitajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube