Varastonhoitaja

Logistiikan perustutkinto, varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja


‍‍Varastonhoitajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 VantaaKuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Voit valmistua raskaan liikenteen kuljettajaksi ajamaan kuorma-autoa, linja-autoa tai yhdistelmäajoneuvoa kuljetuspalvelujen osaamisalalta. Logistiikasta voit valmistua myös varastonhoitajaksi varastopalvelujen osaamisalalta tai lentoasemahuoltajaksi lentoasemapalvelujen osaamisalalta, jolloin voit työskennellä lentoaseman maapalveluissa.

Koulutuksen sisältö

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta

Työkoneiden käyttö ja huolto

Kuorma-autokuljetukset

Linja-autokuljetukset

Yhdistelmäajoneuvokuljetukset

Elintarvikekuljetukset

Massatavarakuljetukset

Linja-auton tavarankuljetusten hallinta

Palveluliikenteenkuljettajan tehtävät

Tilausajoliikenteenkuljettajan tehtävät

Yritystoiminnan perusteet

Inventointi ja saldonhallinta

Tavaran keräily ja lähetys

Tavaran vastaanotto ja säilytys

Trukinkuljettajan tehtävät

Lentoasema-alueen liikennöinti ja kunnossapito

Pelastustehtävät

Maapalvelut ja turvallisuus

Ilma-aluksen kuormaaminen

Yhteishaussa hakevat valitsevat suuntautumisvaihtoehdon (autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, lentoasemahuoltaja, varastonhoitaja) ensimmäisen opiskeluvuoden aikana käytävien keskusteluiden perusteella (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Jatkuvan haun kautta valittu opiskelija valitsee suuntautumisvaihtoehdon heti opintojen alussa (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Työllistyminen

Logistiikka-alan ammattilaiset työskentelevät autonkuljettajana tavara- tai henkilöliikenteessä. Kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajat kuljettavat esimerkiksi elintarvikkeita kauppoihin, polttoaineita huoltoasemille tai esimerkiksi rakennustarvikkeita rakennustyömaille. Henkilöliikenteessä matkustajia kuljetetaan linja-autoilla kaupunkiliikenteessä, pitkänmatkan linjaliikenteessä tai tilausajoina.

Varastonhoitajan työhön varastoissa ja terminaaleissa kuuluu kuljetettavien tavaralähetysten kerääminen, lähettäminen ja vastaanottaminen.

Lentoasemanhuoltaja toimii lentoaseman maapalveluissa. Lentoasemalle saapuvan lentokoneen matkustajat sekä kuljetettava matkatavara puretaan, ilma-alus tankataan ja tarkistetaan sekä lähetetään uudelle lennolle uusien matkatavaroiden ja matkustajien kanssa.

Logistiikan alalla kaikki työtehtävät vaativat oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti aikatauluja noudattaen: autonkuljettaja lähtee ajovuorolleen aamuvarhain kuljettamaan työmatkalaisia kaupunkiliikenteessä tai viemään tavaroita kauppoihin ja lentoaseman maapalvelutyöntekijä on valmiina ottamaan saapuvan lentokoneen vastaan sen saapuessa lentoasemalle. Työajat ovat vaihtelevia, sillä tavara ja ihmiset liikkuvat kaikkialla maailmassa kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Logistiikka-ala on suurin yksittäinen työllistäjä Vantaalla ja tarvetta ammattitaitoisille tekijöille on jatkuvasti.

Opiskelukustannukset

Opiskelijalla on valmistuessaan kaikki vaadittava: autonkuljettajalla ajokortti ja ajokorttiluokkaan vaadittava ammattipätevyys sekä suuntautumisen mukaan esimerkiksi luvat vaarallisten aineiden kuljetuksiin, hygieniapassi, Tieturva-, Työturva- ja Ensiapukortit. Lisäksi opiskelijalla on työvaatteet suojavarusteineen. Yhteensä nämä kaikki maksavat enimmillään noin 1000 euroa, johon sisältyy esimerkiksi ajokokeista veloitettavat koemaksut, lupamaksut, käsittelymaksut ynnä muut pakolliset viranomaismaksut.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Logistiikkaa voi opiskella ammattikorkeakoulussa suorittaen logistiikan insinööritutkinnon.

Pääsy-ja soveltuvuuskoe

Jatkuvassa haussa on pääsy- /soveltuvuuskoe. Osa-alueita ovat haastattelu, matematiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio, mahdollinen ajonäyte sekä tarvittaessa kielikoe. Kielitaitovaatimus on B1.

Soveltuvuus- ja kielikokeen perusteella hakija voidaan valita koulutukseen ja ohjata opiskeluvalmiuksia parantaviin opintoihin, OPVA-opintoihin. OPVAan sisältyy varastoalan opintojen lisäksi mm. suomen kieltä, matematiikkaa ja tietotekniikkaa. OPVA-opinnot kestävät noin kuusi kuukautta.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa .

Seuraavat hakuajat ja opintojen aloitus:

26.8-16.9.2020, opintojen aloitus 19.10.2020

26.10-16.11.2020, opintojen aloitus 14.12.2020

11.1-1.2.2021, opintojen aloitus 1.3.2021

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, p. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

Osaamispalveluesimies Marko Rautjoki, p.045 866 6263, marko.rautjoki@vantaa.fi

Osaamispalveluesimies Matti Hallikainen, p. 040 182 4668, matti.hallikainen@vantaa.fi

facebook twitter instagram youtube