Kokki

Ravintola-ja catering-alan perustutkinto – Ruokapalvelun osaamisala – Perustutkinnon osia suomen kielen tuella

Ravintola- ja catering-alaa opiskellaan Hiekkaharjun toimipisteessä (Tennistie 1, 01370 Vantaa).

Kenelle

Äidinkielesi muu kuin suomi

Olet kiinnostunut ruoanvalmistuksesta

Pystyt opiskelemaan suomen kielellä

Hyvä fyysinen terveys

Toteutus

  • Koulutuksen kesto: 24.10.2022.- 24.10.2025
  • Paikka: Hiekkaharjun toimipiste Tennistie 1, 01370 Vantaa

Koulutuksen kesto 2,5–3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS). Koulutus on pääsääntöisesti päiväopiskeluna maanantai- perjantai. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opiskelua ja työssäoppimista ravintola- ja catering-alan työpaikoissa. Työelämäjaksoilla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

  • Hakuaika 1.8-30.9.2022. Kutsutaan haastatteluun viikolle 40

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla. Tarkista myös roskaposti!

Opiskelijoiden valintatilaisuuteen kuuluu haastattelu ja kirjallinen tehtävä, jolla kartoitetaan hakijan suomen kielen osaamista ja muita opiskeluvalmiuksia. Valinnoista ilmoitetaan sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Kokki tuntee erilaiset raaka-aineet ja valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kokkina voi tehdä töitä monipuolisissa ravintola- ja catering-alan työtehtävissä.

Kokki voi työllistyä:

  • ravintolassa
  • kahvilassa
  • suurkeittiössä
  • koulussa
  • sairaalassa
  • palvelutalossa
  • henkilöstöravintolassa
  • matkustajalaivassa tai juhla- ja pitopalveluyrityksessä
  • toimimalla yrittäjänä

Koulutuksen sisältö

Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti. Opiskelun sisältö ja laajuus suunnitellaan sen mukaan, kuinka paljon sinulla on aiempaa osaamista. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa seuraavat tutkinnon osat ja opinnot:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)
  • Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä)
  • Suurkeittiön ruokatuotanto (25 osaamispistettä)
  • Henkilöstöravintolatoiminnot (15 osaamispistettä) tai Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot (10 osaamispistettä) tai Kahvilapalvelut 10 osaamispistettä.
  • Varian valinnainen, suomi toisena kielenä -perusteet (9 osaamispistettä)
  • Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä (5 osaamispistettä)
  • Alalla tarvittava ammattikortti: Hygieniapassi
  • Työpaikalla tapahtuva oppiminen, työharjoittelu

Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen sekä matemaattiset taidot.

Opiskelukustannukset

Opiskelu ja ruokailu ovat koulussa ilmaisia. Opiskelija ostavat itse opiskelumateriaalit, työvaatteet ja kengät. Kustannukset ovat noin 400 euroa. Hankintoihin on mahdollista hakea tukea.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

  • Mennä töihin.
  • Opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto.
  • Opiskella oppisopimuksella.

Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti. Jatko-opintomahdollisuuksiin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta

Doinita Negruti, Opinto-ohjaaja

Vantaan ammattiopisto Varia, Tennistie 1 A, 01370 Vantaa

p. 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi

‍Päivitetty 23.9.2021 / 11.-12.10.2021 JH

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube