Kokki
Ravintola-ja cateringala - Perustutkinnon osia suomen kielen lisätuella
Ravintola- ja cateringalaa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, Vantaa
HAE TÄSTÄ
Kenelle
Äidinkielesi muu kuin suomi
Pystyt opiskelemaan suomen kielellä
Sinulla on vahva kiinnostus alaa kohtaan.
Hyvä fyysinen terveys.
Toteutus
Koulutuksen kesto: 6.4 .2021- 17.2.2023
Koulutus on pääsääntöisesti päiväopiskeluna ma-pe. Työelämäjaksoilla noudatetaan työpaikan työaikaa. Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti. Opiskelu tapahtuu koulussa, verkossa ja työpaikalla.
Hakeminen ja opiskelijavalinta
Hakuaika 15.12.2020-28.2.2021. Kutsutaan haastatteluun viikolle 10/2021
Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla. Tarkista myös roskaposti!
Opiskelijoiden valintatilaisuuteen kuuluu haastattelu ja kirjallinen tehtävä, jolla kartoitetaan hakijan suomen kielen osaamista ja muita opiskeluvalmiuksia (Luku-, kirjoitus- ja puhetaito suomen kielellä).
Valinnoista ilmoitetaan sähköpostilla.
Koulutuksen sisältö
Opiskelun sisältö ja laajuus suunnitellaan opiskelijan henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa seuraavat tutkinnonosat ja opinnot
- Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp)
- Lounasruokien valmistus (40 osp)
- Suurkeittiön ruokatuotanto (25 osp)
- Henkilöstöravintolatoiminnot (15 osp) tai Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot (10 osp) tai muu valinnainen tutkinnon osa
- S2 opinnot (14 osp)
- Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
- Korttikoulutukset: hygieniapassi
- Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot (suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, matematiikka)
Kustannukset
Opiskelu sekä ruokailu on koulussa ilmaista. Opiskelija hankkii itse työvaatteet ja kengät ja opiskelumateriaalit. Kustannukset ovat noin 400 e. Hankintoihin on mahdollista hakea tukea.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
- Mennä töihin
- Opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto
- Opiskella oppisopimuksella
Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja niihin vaikuttaa opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, puh. 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi