Kokkiopiskelijat Espanjan Bilbaossa

Yhdeksän hengen ryhmä englannin kielisiä kokkiopiskelijoita vietti kaksi viikkoa Espanjassa, Bilbaossa paikallisessa korkeatasoisessa ravintola-alan oppilaitoksessa Escuela de Hostelería de Leioassa. Opiskelijat pääsivät näkemään mitä eroja ravintola-alan opiskelussa on Suomen ja Espanjan välillä. Yksi tärkeä huomio oli, että Espanjassa opiskelijat keskittyvät pitkän aikavälin yhden ruokalajin valmistukseen, kun taas Suomessa tehdään joka päivä erilaisia ruokalajeja. Opiskelijat otettiin hyvin vastaan oppilaitoksessa, ja he pääsivät myös maistamaan Baskimaan herkkuja, kuten pintxoja. Opiskelijat olivat kuitenkin Suomeen palattuaan tyytyväisiä, että he voivat työskennellä Suomessa, koska täällä palkkataso on huomattavasti parempi, työajat paljon lyhyempiä ja muutenkin paremmat työolosuhteet kuin Espanjassa.

  • Julkaistu: 13.12.2019