Vantaan kaupungin nuoret Etelä-Koreassa kansainvälisessä nuorisofoorumissa

Vantaan kaupungin uusi kumppani Jejun itsehallintoalue Etelä-Koreasta kutsui Vantaan nuoret kansainväliseen nuorisofoorumiin 1.-5.11. Saimme kunnian olla ensimmäinen eurooppalainen kumppani, joka on osallistunut foorumiin. Foorumin aikana nuoret keskustelivat ajankohtaisista ja globaaleista aiheista, kuten uusiutuvista energiamuodoista, ruokaturvallisuudesta ja rauhanrakentamisesta. Paneelikeskustelujen lisäksi ohjelmassa oli kulttuuriohjelmaa ja nähtävyyksiä. Varsinkin k-pop konsertit, musiikki ja tanssi innostivat kansainvälistä opiskelijaryhmää. Opiskelijat kertoivat, että parhaat kokemukset liittyivät ihmisiin ja kulttuuriin tutustumiseen. Itseluottamus koheni foorumin aikana, sillä opiskelijat pääsivät esiintymään ja keskustelemaan isolle kansainväliselle yleisölle.

Vantaalta mukaan pääsi yksi Tikkurilan lukion opiskelija ja kolme Varian opiskelijaa, joista kaksi matkailualalta ja yksi turvallisuusalalta. Yhteensä foorumissa oli 170 opiskelijaa pääosin Aasian maista.

Matkailualan opiskelija Kaisu Ikonen kertoo matkasta: "Vuosien unelmoinnin jälkeen pääsin viimeinkin käymään yhdessä suosikkimaistani, Etelä-Koreassa! Tartuin välittömästi koulun tarjoukseen, enkä kadu sitä hetkeäkään. Ajatus reissusta, joka yhdistäisi suurimmat kiinnostuksen kohteeni - korealaisen kulttuurin, kansainvälisen ympäristön ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen - houkutti välittömästi. Odotukseni vähintäänkin täyttyivät, sillä matka oli suorastaan tajunnan räjäyttävä. Vaikka nuorisofoorumi olikin vähemmän virallinen tapahtuma kuin odotin, suosittelisin osallistumista juurikin niille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita myös ajatustyöstä ja oppimisesta. Hauskanpidon lisäksi nuorisofoorumiin lähdetään edustamaan kotimaata, jolloin olisi erityisen tärkeätä osata ottaa kantaa ja tuoda oma näkökulmansa keskusteluun. Kiitän Variaa ikimuistoisesta elämyksestä!"

Turvallisuusalan opiskelija Gabrielle Pesonen kertoo kokemuksistaan: "Lyhyesti ja ytimekkäästi Jeju Youth Forum oli aivan mahtava kokemus. Ei siinä, että olisi viimeksi yli 11 vuotta sitten päässyt kunnolla ulkomaille, mutta kokonaisuudessaan aivan huikea. Vaikka kokonaisen viiden päivän aikana tuli säädettyä ja stressattua muutamista asioista, ei se kumminkaan menoa haitannut. Se että pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin oli ehkä parasta paneelin lisäksi. Tykkäsin paneelini opettajista ja heidän tavasta toimia. Olisihan se ollut kivaa oppia aiheesta vielä enemmän. Tosin ei viidessä päivässä välttämättä kerkeä tutustua aiheisiin syvemmin, kun on myös muuta ohjelmaa. Lähtisin kyllä uudestaan jos vain tilaisuus tulee, sillä ilmapiiri siellä ihmisten keskellä oli niin suurta ja huikeata. Se että ihmiset jaksoivat tsempata muita ja oli messissä koko ajan, nostatti vaan tunnelmaa. Vaikka joku ei osannut jotakin aina siellä oli kaikki hurraamassa ja kohentamassa toisen itsetuntoa!"

  • Julkaistu: 09.11.2018
  • Päivitetty: 03.12.2018