Lukiot ja Varia aloittavat syyslukukauden lähiopetuksessa Vantaalla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 3.8.2021. Ryhmässä päätettiin, että toisen asteen syyslukukausi aloitetaan pääkaupunkiseudulla lähiopetuksessa. Päätös koskee ammattiopisto Variaa ja lukioita Vantaalla.

Lukioiden ja ammattiopisto Varian toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat aloittavat syyslukukauden ensi viikon keskiviikkona 11.8.2021. Varian uudet opiskelijat aloittivat opintonsa tänään 4.8.

Vantaan kaupungin oppilaitoksissa noudatetaan voimassa olevia koronaturvallisuussuosituksia (mm. maskien ja muiden suojavälineiden käyttö, käsihygienia, turvavälit).

Oppilaitos tarjoaa kasvomaskit opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin (ensimmäisen vuoden opiskelijat). Muiden opiskelijoiden tulee hankkia kasvomaskit itse. Omasta oppilaitoksesta saa tarvittaessa maskin käyttöön, jos se on unohtunut kotiin. Myös 2. koronarokotteen eli tehosterokotteen saaneiden tulee käyttää oppilaitoksissa kasvomaskia. Työpaikalla oppiessa noudatetaan työpaikan koronaohjeistuksia.

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat varata rokotusajan osoitteessa https://www.koronarokotusaika.fi/

Kannustamme kaikkia opiskelijoita käymään koronarokotuksessa, jotta saataisiin nopeasti heikentynyt tautitilanne rauhoittumaan. Silloin meillä on paremmat mahdollisuudet jatkaa syyslukukautta lähiopetuksessa.

Tervetuloa opiskelemaan!

Ari Ranki,

Toisen asteen koulutuksen palvelualueen johtaja

  • Julkaistu: 05.08.2021

Vaskivuoren lukio

Virtatie 4

PL 2522

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Elina Arokannas,
043 827 2331, elina.arokannas@vantaa.fi

Virka-apulaisrehtori: Jari Danska,
040 581 8948, jari.danska@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Niko Laineaho,
040 586 3341, niko.laineaho@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Terhi Wahrman-Nuuttila,
040 681 8635, terhi.wahrman-nuuttila@vantaa.fi

facebook twitter instagram youtube