Yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6. alkaen, mitä seuraavaksi?

Yhteishaun ja perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakujen tulokset julkistetaan to 17.6.2021 alkaen oppilaitosten nettisivuilla (luvan antaneiden nimet). Saat yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin omaan tuloskirjeeseen heti valintojen valmistuttua.

Lisäksi oppilaitos lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet, miten otat paikan vastaan. Jos olet yhteishaun hakulomakkeella antanut luvan toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköisesti, voit saada sen sähköpostiisi. Muista siis tarkistaa sähköpostisi. Jotkut oppilaitokset voivat kuitenkin lähettää päätöksen kirjepostina.

Huom! Jos et ole merkinnyt sähköpostiosoitetta hakemukseesi tai et ole antanut lupaa sähköiseen viestintään, saat tuloskirjeen ja oppilaitoksen päätöksen kirjepostina.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Lukiopaikka vastaanotetaan Vantaalla pääsääntöisesti 17.6.2021. Sen voi ottaa vastaan sähköisesti Opintopolussa tai paikan päällä siinä lukiossa, johon sinut on valittu opiskelemaan. Tarkista ohjeet lukiopaikan vastaanottamisesta sen lukion sivuilta, johon olet hakenut / johon sinut on valittu. Lukiopaikka on varmistettava viimeistään 1.7.2021 klo 15 mennessä.

Ammatillisen koulutuksen opiskelupaikan otat vastaan sähköisesti Opintopolun ohjeiden mukaan tai palauttamalla postitse valintakirjeen mukana tulleen paikanvarmistuslomakkeen 1.7.2021 klo 15 mennessä.

Muistathan ottaa paikan vastan määräaikaan mennessä. Jos et aio aloittaa opintojasi, muista peruuttaa paikkasi Opintopolussa tai ilmoittamalla asiasta oppilaitokseen.

Perusopetuksen jälkeisistä valmentavista koulutuksista (kymppi, LUVA ja VALMA) otat opiskelupaikan vastaan sähköisesti Opintopolun ohjeiden mukaan. Otathan opiskelupaikan vastaan mahdollisimman pian. Mikäli olet saanut opiskelupaikan lukiokoulutuksesta tai ammatillisesta koulutuksesta, eikä sinulla ole tarvetta kymppi, LUVA tai VALMA–koulutukselle, peruthan saamasi opiskelupaikan mahdollisimman pian. Näin varasijalla olijat saavat tiedon opiskelupaikasta nopeasti

Jos jäit ilman opiskelupaikkaa

Vaikka jäisit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, ei kannata huolestua. Perusopetuksen päättäneille on Vantaalla tarjolla myös peruutuspaikkoja ja yhteishaun ulkopuolisia koulutusvaihtoehtoja. Peruskoulusi oppilaanohjaaja on tavoitettavissa koulullasi, kun yhteishaun tulokset on julkaistu.

Opetushallitus lähettää sinulle kirjeen, jos et saa opiskelupaikkaa yhteishaussa. Kirjeessä on tietoa yhteishakusi tuloksista sekä tiedot sijoittumisestasi varasijoille. Kirjeestä löytyy myös ohjeita kesän hakuihin.

Ammatillisen koulutuksen jatkuva haku

Ammatilliseen koulutukseen on mahdollista hakea jatkuvan haun kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että koulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden. Koulutustarjonnasta ja hakumenettelyistä tiedotetaan oppilaitosten kotisivuilla. Vantaan ammattiopisto Varian jatkuva haku.

Perusopetuksen jälkeiset valmistavat koulutukset

Voit hakea perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin myös kesällä seuraavasti:


Lisäpisteitä seuraavaan yhteishakuun

Hakiessasi opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen saat yhteishaussa 6 pistettä, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: perusopetuksen lisäopetuksen, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA), maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen (LUVA) tai kansanopiston vähintään lukuvuoden mittaisen linjan.

Ohjaamo Vantaa

Kaipaatko apua opiskelupaikan tai työn hakemisessa? Vantaan Ohjaamosta saat neuvoja ja valmennusta. Ohjaamossa voit saada esimerkiksi apua cv:n tekemiseen, asunnonetsintään ja opiskelupaikan sekä harrastusten hakemiseen.


  • Julkaistu: 04.05.2021