Ammatillinen koulutus Vantaalla

Vantaan ammattiopisto Varia

Opiskelumahdollisuudet ammatillisessa koulutuksessa ovat laajat ja monipuoliset. Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla 17 eri ammatillista tutkintoa neljässä eri toimipisteessä: Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Lisäksi Varian oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella ammattiin yhdistämällä työnteon ja opiskelun.

Variassa rakennat oman yksilöllisen polkusi ammattiin: eri toimipisteiden opintotarjonnassa on mistä valita. Koulutusta on tarjolla monipuolisesti palvelualoilla (sosiaali- ja terveys, elintarvike, ravintola- ja catering, media, turvallisuus, matkailu, hius- ja kauneudenhoito) ja tekniikan alalla (logistiikka, rakentaminen, auto, ilmailu, sähkö ja ict, kiinteistö- ja konetekniikka).

Kaikkiin Varian toimipisteisiin on hyvät kulkuyhteydet, koska ne sijaitsevat kehäradan läheisyydessä. Voit itse vaikuttaa siihen, miten ja missä opiskelet. Variassa opiskellaan muun muassa työsaleissa, oikeilla työpaikoilla ja verkossa. Työtilat ovat nykyaikaiset ja antavat hyvät edellytykset ammattiin oppimiselle. Variassa käytetään ja kehitetään uusia oppimisympäristöjä: käytössä ovat simulaattorit ja muut virtuaaliset oppimisympäristöt.

Variassa opiskelu on kansainvälistä: oppilaitos tekee yhteistyötä eri oppilaitosten ja yritysten kanssa niin Euroopassa kuin muualla maailmassa. Voit suorittaa opintoja tai työssäoppimisjakson ulkomailla sekä osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin.

Koulutus järjestetään tiiviissä yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa. Kaikkiin tutkintoihin sisältyy vähintään 30 osaamispistettä (noin puoli vuotta) työpaikalla oppimista, jonka aikana pääset soveltamaan käytännössä oppimiasi asioita. Myös arvioinnissa käytetään käytännönläheisiä näyttöjä, joissa osaaminen näytetään todellisissa työtehtävissä.

varia.fi

Muita ammatillisia koulutusvaihtoehtoja Vantaalla

Mercuria kauppaoppilaitos Oy

Mercuria kauppaoppilaitos on Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva yksityinen kauppaoppilaitos, joka on erikoistunut tarjoamaan Liiketoiminnan perustutkintoon johtavaa koulutusta nuorille ja aikuisille. Vuoden 2021 yhteishaussa voi hakea seuraavaan perustutkintoon:
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

mercuria.fi

Careeria

Careeria on Uudellamaalla toimiva oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Vantaalla Careerian toimipiste sijaitsee Tikkurilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Careeria tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ammatillisia perustutkintoja. Ammatillisen perustutkinnon rinnalla voi halutessaan suorittaa ylioppilastutkinnon.

Vuoden 2021 yhteishaussa voi hakea Vantaalla seuraaviin perustutkintoihin:
Liiketoiminnan perustutkinto
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (ohjelmistokehittäjä)

careeria.fi

‍TTS

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10 000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Työtehoseuralla on Vantaalla kaksi toimipistettä.

Sarkatie 1 (rakentaminen)
Nuolikuja 6 (logistiikka)
Molempien toimipisteiden koulutuksiin voi hakea jatkuvassa haussa.

Vuoden 2021 yhteishaussa voit hakea seuraavaan perustutkintoon:
Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja.
tts.fi