Ohjeita yhteishakuun

Kevään 2022 yhteishaku syksyllä 2022 alkavaan perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen on 22.2.–22.3.2022.

Yhteishaun piiriin kuuluvat lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävä ammatillinen koulutus, TUVA -koulutus, TELMA -koulutus sekä kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetut vapaan sivistystyön linjat.

Jätä hakemuksesi sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Samalla sähköisellä hakulomakkeella voit hakea kaikkiin yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin. Valinnoista kannattaa jutella opon ja vanhempien kanssa ennen lomakkeen täyttämistä.

Täytä hakulomake

Yhteishaun sähköinen hakulomake löytyy Opintopolku-sivustolta. Merkitse lomakkeelle 7 hakutoivetta. Järjestä hakutoiveesi sen mukaan, mihin eniten haluaisit opiskelemaan. Vaikka hakupisteesi riittäisivät kaikkiin valitsemiisi opiskelupaikkoihin, voit tulla valituksi vain yhteen: hakutoiveistasi ylimpään, johon pisteesi riittävät.

Tallenna ja lähetä hakemuksesi

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat vahvistusviestin hakulomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viestissä on linkki, jonka kautta voit käydä muuttamassa hakutoiveitasi ja niiden järjestystä. Muutoksia voit tehdä vain hakuaikana 22.2.-22.3.2022. Hakuajan päättymisen jälkeen et voi enää muokata hakemustasi. Lähetä hakemuksesi viimeistään 22.3.2022 klo 15.00 mennessä.

Tarkista, tarvitaanko liitteitä tai järjestetäänkö pääsykokeet

Tarkista oppilaitosten verkkosivuilta tai opintopolku.fi -sivustolta hakukohteen tiedoista, tarvitaanko hakemaasi oppilaitokseen hakulomakkeen lisäksi muita lomakkeita, todistuksia tai lausuntoja. Toimita tarvittavat liitteet oppilaitokseen ajoissa.

Lukioiden erityislinjoille ja joihinkin ammatillisiin koulutuksiin järjestetään pääsy- tai soveltuvuuskokeet tai vaaditaan hakijoilta ennakkotehtävien tekemistä. Aina pääsykokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua, joten tarkista kokeen ajankohta oppilaitoksen verkkosivuilta.

Vantaan lukioiden erityislinjoja ovat:

Vantaan ammattiopisto Varia järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeet seuraavassa perustutkinnossa: