Tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 17.6.2021. Opiskelemaan valittujen nimet julkaistaan oppilaitosten verkkosivuilla. Verkkosivuilla julkaistaan vain niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet hakulomakkeessa luvan nimen julkaisuun. Saat yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin omaan tuloskirjeeseen heti valintojen valmistuttua. Lisäksi oppilaitos lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet, miten otat paikan vastaan.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka otetaan vastaan 17.6.-1.7.2021. Opiskelupaikan voi ottaa nykyään vastaan myös sähköisesti. Ohjeet paikan vastaanottamiseksi vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, joten tarkista käytäntö siitä oppilaitoksesta johon olet hakenut.

Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 1.7.2021 klo 15.00 mennessä. Muista ottaa paikkasi vastaan määräaikaan mennessä! Jos et aio aloittaa opintojasi, muista peruuttaa paikkasi ilmoittamalla asiasta oppilaitokseen.

Lukiopaikan vastaanottaminen Vantaalla 17.6.

Lukiopaikka vastaanotetaan Vantaalla pääsääntöisesti 17.6.2021. Sen voi ottaa vastaan sähköisesti tai paikan päällä siinä lukiossa, johon sinut on valittu opiskelemaan. Tarkista ohjeet lukiopaikan vastaanottamisesta sen lukion sivuilta, johon olet hakenut / johon sinut on valittu.

Huomioithan:

  • Jos olet antanut Opintopolun hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit ottaa paikan vastaan sähköisesti.
  • Jos otat lukiopaikan vastaan sähköisesti, toimi sen jälkeen kunkin lukion omilla kotisivuilla olevien ohjeiden mukaisesti.

Linkit opiskelupaikan vastaanottamisen lukiokohtaisiin ohjeisiin:

Ammatilliset oppilaitokset

Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseksi ammattiopisto Variassa

Opiskelupaikan vastaanottamisesta on ilmoitettava viimeistään 1.7.2021

  • sähköisesti Opintopolussa

tai


  • oppilaitokseen lähettämällä valintakirjeen mukana oleva paikanvarmistuslomake täytettynä ja allekirjoitettuna kirjeessä olevaan osoitteeseen.

Muistathan peruuttaa paikkasi, mikäli et aio aloittaa opiskelua! Peruutuksen voi tehdä myös sähköisesti Opintopolussa.